Aattelin yrittää opettaa Macholle vähän perustottista. No yritykseksi se jäi... Otin kinkun jämät kaapista ja kokeilin kolmea perusjuttua. Kontaktia, istumista ja sivulle tuloa. Ensimmäinen olikin sitten ainoa mikä meni hyvin. Aika nopeasti oppi pikkunen katsomaan simmuihin, kun ei molemmista käsistä irronnut ne kinkun palat tanssimalla. Mutta sitten ne 2 viimistä.. Voi taivas! Tämä jätkä kyllä osaa tanssia enemmän kuin tarpeeksi, mutta istuminen on himputin hankalaa! Sivulle tulon kanssa ei näyttänyt olevan mitään hajua. Yksi asia minkä sitten taas herra osaa yllättävän hyvin on oikean liikkeen löytyessä kuunnella hokemaa hieno istu, hieno istu ja sitten vasta palkka...

Isot pojat pääsivät myös mukaan skinkka talkoisiin ja Eetulla oli silmät kuin lautaset, kun tajusi mitä on tarjolla. Sivulle tulo Eetulla sujuu hienosti, mutta seuraaminen itsessään on ihan kohellusta. Kontaktista ei pahemmin tietoa ja jotenkin yrittää roikkua mukana. Liikkeestä seiso menee kyllä kuin tykin suusta ja nyt saisikin alkaa opettelemaan liikkeestä maahan menoa. Eetulle olikin alkujaan toi maahan meno vähän hankala käsky. Hiljaa hyvää tulee, kait? Itseäkin oikein harmittaa, että on toi Eetun koulutus jäänyt vähän läskiksi.

Artun kanssa tehtiin tuttuja liikkeitä. Harmi, kun täällä kämpän sisällä ei oikein viitsi viskellä noutokapulaa, joka on meitin heikko kohta. Tarttis mennä oikein kentälle viilailemaan liikkeitä. Ja sitten ne pirun kaukokäskyt. Istuminen ok, mutta miksi himputissa sen tarttee maahan menossa keulia aina eteenpäin?? Tarttisi siis aloittaa senkin liikkeen opettelu alusta eli tassujen juuresta. Luoksetulon pysäytys on kanssa yksi heikko kohta ja sitäkään ei täällä sisällä saa oikein tehtyä. Hypyn kanssa olisi myös hiomista. Tuntuu yksinkertaiset käskyt olevan välillä TOSI hankalaa herralle. Tai Arttua tuntien.. Onhan hän viisas, mutta kun ei v..kaan viitsi tehdä. Vähän turhan mukavuuden haluinen jätkä. Paikallaan makuussa ei ollut yllättäin ongelmia. Heh heh!

Kyllä tästä vuodatuksesta taas tulee se ajatus mieleen, että miksi sitä viittikään hinkata näitä liikkeitä, kun onnistuminen on välillä kortilla?! Mutta AH, kun Arttu seurasi yksi päivä niin upeasti! Susannakin tesmasi Artun kanssa sitä ja totesi, että ottaisiko joskus ennemmin Artun kisoihin.. Hih! Artun motivointi on hankala homma, Ekaksi se vaatii sen, että muutkin tekevät tottista vieressä, niin herralla tulee halu näyttää, että kyllä mäkin osaan... Ja seuraamisesta tulee aina vaan upeampaa, kun viitsit kehua kunnolla ja lätkiä kädellä kylkeen, että hokea: hieno sivu, ai kun upeaa! Harmi, kun ei kisoissa voi tehdä samalla lailla... Joka on mielestäni aivan peestä! Eikös tarkoituksena pitäisi olla positiivinen koulutus ja yhteinen hauskanpito? Ei, kun paskan jäykkänä tarttis kentällä huutaa käskyjä koiralle ja olettaa, että se jopa innostuisi.. Just, joopa joo.. Tätä tää on leonpertin kanssa. Hauska nähdä onko tossa Machossa tokoainesta, jos joskus jotain oppii?! Sitten saavatkin nauraa kisoissa, että on vasikat vaihtuneet kissoihin!  0002006E.gif 

Illalla oli taas natti tsembalot. Macho juoksee ympäri kämppää ja Eetu vinkuen perässä. Piru, kun toi pikku ukko on niin nopee! Macho suorastaan nauttii Eetun höynäyttämisestä. Jotain muutakin Macho oppi tänään, kun pallo heitetään, niin se kantsii tuoda mammalle takaisin, jotta se heitetään uudestaan! =)

Tämmöstä täällä ja jatkoa piisaa taas joskus... ;)

PS. Kiitos kaikille pääsiäis"korteista"!!

PPS. Oli unohtunut viime kirjoituksesta tämä kuva:

508776.jpg