Nyt taas, kun on uusi pupsi talossa, niin herää ajatus pennun ruokinnasta. Itse olen epäonnistunut tähän mennessä kahden leon ruokinnan kanssa ja nyt tämä kolmas alkaa jo pikkasen jännittää. No, Artun kanssa tuli kyllä söhlättyä viimisen päälle ruokinnan ja liikunnan suhteen eli se menkööt vasta-alkajan piikkiin. Eetun kanssa sitten taas yritettiin parhaamme, mutta etujalat eivät nyt ole niin suorat kuin pitäisi, mutta takana ongelmassa on myös Eetun heikko eturinta. Tietysti geeneillä on myös näissä asioissa oma vaikutuksensa ja kuten näkyy Artulla & Eetulla ei ole rintaa pahemmin siunattu. Kingin rinta oli meinaan yksi pennunvalinnassa vaikuttava kriteeri ja näin pentusena se on ainaskin tosi hyvä, mutta tulevaisuus näyttää...

Ajatuksena on nyt tämän uuden koekaniinin kanssa harrastaa vapaata liikuntaa, joka on tietty muidenkin kanssa tehty, mutta nyt ensimmäisen vuoden ajan ruokinnassa tulee näytettävästi olemaan ainoastaan nappula. Sen proteiniit ovat 27% ja rasva 12 %. A- ja D- vitamiinien kanssa saa myös olla tarkkana ja tarvitsee nyt seurata miten kasvu lähtee kehittymään ja kuinka jalkojen kanssa käy. Yritän pyrkiä siihen, että Kingin painonnousu viikossa pysyisi 1-1,2 kg:n tietämillä. Jotenkin se 1,5 kg/vko tuntuu aika hurjalta. Ja sitten kun taas aattelee, että Artun kanssa se oli aikoinaan 2 kg/vko!! Huh huh!

No, olen minä sentään sen verran edistynyt koiran ruokinnassa, että Machon koivissa ei ole mitään vikaa.  0002006E.gif Mutta katsotaan miten tässä testi nro 4:ssa käy! ;)