Kyllä se aika vaan mennä jolkottaa vauhdilla. Nyt jo meidän pikku pikku Macho-machotti täyttää 1-vuoden!!! Siis apua! Onko pikkuinen jo kerennyt "aikuisen" ikään?!? Tuntuu, että juuri toin sen pienen palleron meille kotiin ennen pääsiäistä!

1216390.jpg

No, Macho tietysti tuli vasta 10-viikkoisena, joten sekin vähän lyhentää omistusaikaa... Ei uskoisi kuinka paljon 3 viikkoa tuossakin tekee...

Joka tapauksessa meidän pikku pusumaakarille isot onnittelut koko perheeltä miljoonin halauksin ja pusuin!!! Ei ihanampaa pommia voisi talouteensa toivoa! Kyllä tämä pikku herra on sydämeni vienyt aivan täysin! Macho on vuoden sisällä muuttunut ihan hirveästi. Aikuisuus on tehnyt tehtävänsä. Nuorempana oli pikemminkin omalla tavallaan "rasittava" touhuuja. Nykyisin rakastaa tappaa sorsa-leluaan ja viettää aikaa äipän kanssa sohvalla jahdaten kättä tai sitten vaan lepäilemällä viekussa. Vattasta tai rinnasta rapsuttelu on ihan ykköstä ja äitin pusuttelu on kanssa ihanaa! Macho on muutenkin luonteeltaan hirveän kiva. Ei aggressioista toisia koiria kohtaan tietoakaan. Liikaa päälle tunkevaa kyllä komennetaan, että "Hei, ex sä tajuu, et oon pieni?!?". Oli iso tai pieni koira, niin ei pelota tai noh... Siskon Osku on varmaan ainoa ketä varovasti kunnioittaa. Oskusta vaan huokuu semmoinen karisma, että sitä oikeestaan kaikki koirat varovasti kunnioittavat.

Macho on ollut siitä myös onnellinen, että hankein hänelle ihka oman leikkikaverin, meinaan meidän Kingi-kinkulan! Kingin kanssa on hauskaa leikkiä ja Kingiä on kiva komentaa, kun se aina kiljuu kurkku suorana, kun sitä komennan. Kingikin kyllä osaa kiusata minua varsinkin lenkeillä. Se yrittää juosta mun päälle ja välillä retuuttaa minua hännästä pitkin maita ja mantuja. Siitäkös minä vihastun! Ja sen kyllä kuulevat kaikki! Kauhean kivasti me kyllä leikitään, kun mitään vahinkoja ei ole vieläkään sattunut. Äippä usein nauraa meitä aamuisin, kun molemmat pötkötämme kyljellämme/selällämme ja haromme suilla toisiamme. Pääni kyllä mahtuisi Kingin suuhun aivan mainiosti, mutta eipä ole Kingi vielä tänä päivänä siitä haukkaissut. Tänä aamusti äiti juuri hihitteli, kun koko päälaki oli Kingin hampaiden välissä. Sitten me välillä ihan vaan pusutellaan siinä pötkötellessä. Olemme kyllä mainio pari! Iltapuuhiini kuuluu yksi aika inhottava tapa (ainakin äitin mielestä). Tapanani on nylkytellä leojen päitä. Äiti istuskelee sohvalla ja sen korviin kantautuu se ääni, kun tassuni hakkaavat lattiaan ja sitten äiti rääkäsee, että nyt loppu ja minä luimasen sohvan alle turvaan.

Hauskoja muistoja on kyllä tämän pienen herran kanssa kerääntynyt rutosti ensimmäisen vuoden varrella. Jostain kumman syystä Macho saa kaikki ihastumaan itseensä... ;) Varsinkin tanssiesitykset saa kaikilta kirvoittamaan hymyn huulille! Eilenkin TVA:n treeneissä Macho seisoskeli pitkän aikaa takajaloillaan. Siis mitkä lihakset siellä onkaan!

1216392.jpg

Treenipäivyriä:

Eilen olimme taas TVA:n treeneissä molempien kanssa. Hienosti meni taas kerran! Hyppyä harjoiteltiin, joka meni mainiosti molemmilta. Paikallaan istumista, makaamista, sivulletuloa, seuraamista ja siitä pysähtymistä perusasentoon. Luoksetuloa, joka sujuu molemilta innokkaasti. Kingin kanssa tehtiinkin jo niin, että jätin sen istumaan ja kävelin pienen matkan päähän ja kutsuin luokse. Hienosti pysyi peppu maassa vaikka tämä oli eka kerta kun sitä harjoiteltiin! Ei oikeasti vaan uskoisi kuinka  nopeasti nämä nuoret koirat oppivat! Leon kanssa treenamisessa on mielestäni aina se hyvä puoli, koska ne ovat niin rauhallisia, niin ne kestävät paremmin jättämistä tms. Machon kanssa sitten taas jättäminen istumaan/maahan on paljon hankalampaa vikkelän luonten vuoksi. Mutta fiksuja ovat molemmat! Kingin kanssa oli vielä lopuksi pujottelua toisten koirakkojen ympärillä. Kingi tarjoaa hienosti katsekontaktia koko ajan vaikka muut koirat pyörivät hänen ympärillään. Kyllä se nakki on vaan kiinnostavampaa kuin noi muut haukut. Omassa seuraamisessa ei mitään ongelmia! Hienosti seurasin äippää ja sen nakkikättä vilkaisemattakaan ketä matkan varrelle jäi! Tosi hienoa! Molemmat koirat tykkäävät treenaamisesta ja ovat kyllä oikein mallioppilaita meikäläiselle! Saa nähdä mitä tokochampiooneja näistä ajan kanssa kehittyy, jos itseltä vaan löytyy puhtia ja tarmoa! =D Sitten takaisin synttäriaiheeseen...

Illalla onkin sitten kakkukahvien aika. Siitä lisää kuvia tuonnempana...

"Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain, hyvää syntymäpäivää, toivotan!" =D