Eilen oltiin taas TVA Pori ry:n treeneissä. Machohan on klo 18 alkavassa ryhmässä "alakoulu" ja Kingi taasen klo 19 alkavassa "eskarissa". Kingi raukka joutuu vain joka kerta oottelemaan hihnan päässä Machon tunnin, koska en uskalla häntä autoon jättää niin pitkäksi ajaksi tai voisi olla uusi sisustus autossa. ;)

Eilen Machon kanssa otettiin sivulletuloa, paikallaan istumista, liikkeestä maahanmenoa ja yhtä askeletta seuraamisessa (eli perusasennosta yksi askel eteeppäin ja taas perusasento). Tarvii kyllä myöntää, että itse olen ollut niin laiskana nuorempien koulutuksen kanssa, että suureksi hämmästyksekseni Macho hiffasi eilen monta asiaa ja olin tosi ylpeä pienokaisesta! Tai sitten ohjaaja on ihan hämmästyttävän taitava! Hah haa! Epäilen tota jälkimmäistä... ;)

Itseä on hämmästyttänyt itsessäni hauska piirre. Leoille olen tottunut antamaan käskyjä normaalilla selkeällä äänellä, mutta jostain kumman syystä olen huomannut, että Macholle kuiskin käskyt. En tiedä onko se vaan joku reaktio siihen kun herra on niin pieni?! Mietinkin välillä, että kuuleko pikkumies edes käskyjäni vai toimiiko ihan kropan ohjauksella? Tarvisi varmaan nyt saada noi äänihuulet auki... Machon kouluttaminen on todella haasteellista minulle hänen kokonsa vuoksi. Eilenkin ohjaajamme Satu Heliö tuli kysymään, että oletko kokeillut istumaan jättämistä niin, kun siirryt koiran eteen, niin suoristat selkäsi? No, heti kokeilemaan ja onnistui hienosti. Macho kesti sen, että emäntä suoristi vartensa. Itse vaan taas tajusin, että jotenkin Machoa kouluttaessa pyrin olemaan mahdollisimman pienellä sykkyrällä (jos musta nyt pienen saa...). Machon kontaktikävely on kyllä aika peestä. Itseni tarvitsisi varmaan kävellä kaksin kerroin, kun herra hyppii melkein koko ajan käteäni vasten. On tässä kaikenlaista haastetta, mutta upeaa on nähdä Machon innostus ja fiksuus kouluttaessa... Toivon, että joskus saisin koiran kisakuntoon ja pääsis testaamaan herraa tositoimissa! Mutta siihen on vielä pitkä matka! Macholle varmaan hankalinta on häiriöt ympärillä ja varsinkin ne pirun hajut! Ottaen huomioon koiran koko, niin se nokkahan on heti maassa, kun taasen leon kokoinen joutuu jo vähän enemmän kumartelemaan...

Kingin treenaus menee ihan ok. Sivulletulo alkanut paranemaan, kun viime treeneissä mokasin jotain ja Kingi ei enää uskaltanut tulla vasemman jalan viereen sivulle vaan jättäytyi taakse. Eilen saatiin jo sitä asiaa korjattua. Katsekontakti on nyt aivan mahtava! Kun herra istuu edessäni ja laitan namipalat käsissäni pään sivuille, niin nyt niitä saa jo heilutella yms, mutta katse tapittaa tiiviisti silmiini. Kingi tarjoaa nykyisin jo katsekontaktia koko ajan treeneissä. Sitä makkaraa perkele! ;)

Maahanmenoa opeteltiin eilen hissinä. Eli etupää edellä ja peppu perässä. Noh, kuten leon kanssa voi kuvitella, niin hienosti tultiin kyllä hissinä alas, mutta siitä tuli aina jokin ihme kierähdys kyljelleen... Velttoa lihaa... Toistojen jälkeen tultiinkin jo hienosti hissinä alas ja ilman lonkka-asentoa! =D Ohjaajamme Satu tulikin sanomaan meille jossain vaiheessa, että mitä te täällä eskarissa teette? Saisitte mennä jo ylempiin luokkiin! Tuli kyllä tosi hyvä mieli vaikka itse olen kyllä sitä mieltä, että eskari on ihan hyvä paikka meille. Kingi oli myös eilen kontaktikävelyn/pujottelun paras! (Eli pujotellaan toisten koirakkojen ympärillä ja koira ottaa ohjaajaan kontaktia). Kingin kanssa myös treenattiin paikalla istumista. Ihan suoraan edestä jättämällä sekä perusasennosta. Voisi sanoa, että 50-50 meni se homma. Mutta edistyttiin sentään niin paljon, että pystyin jo ottamaan enemmän askeleita sekä kääntämään selkäni. Tosi upeaa! Molempien kanssa huomasin, että palatessa koiran eteen tai sivulle niin tärkeintä oli se, että en katsonut heitä päin vaan pidin pään ylhäällä. Noissa tilanteissa usein, jos antaa koiralle katsekontaktin, niin se hyökkää heti luokse, että jee, saako sitä makkaraa?!

Eli kokonaisuudessaan, tosi hyvä maku jäi eilisistä treeneistä ja pitkästä aikaa on tosi kiva käydä koulutuksissa ryhmässä! Niistä saa aina tsemppiä itselle ja hyviä neuvoja!

Vapaat luoksetulot sujuvat molemmilla kuin rasvattu! =D Taitaa se emäntä olla sittenkin ihan kiva tyyppi tai sitten ne nakit siellä käsissä.... Hmmm... ;)

Katsotaan sitten miten ens kerralla käy...