Tänään menimme Vappumätsäriin Poriin äitini ja Machon kanssa. Pennut oli jaoteltu isoihin ja pieniin. Mini pentuja oli 27 kpl. Tuomari aloitti samantien pari arvostelulla ja parimme olikin kk mäyräkoiran pentu. Tuomari kyseli Machon ikää (3½ kk) ja totesi, että onpa todella reipas kaveri! Macho käyttäytyi kehässä hienosti. Alkaa seisominen vähitellen sujua. Kävely tuottaa vielä vaikeuksia, kun se nätti tasainen ravi puuttuu. Jätkä hyppii vähän väliä ja kiilaa koko ajan jalkaani vasten. Sehän olisikin hyvä, jos olisimme toko-kisoissa. ;) Saimme punaisen nauhan ja jäimme odottamaan punaisten kehää, jossa sijoituimme toisiksi!! =) Ykköseksi tuli staffipentu, joka varmaan voitti kauniimman kävelyn vuoksi. No, eipä meitä yhtään harmittanut! Ilma oli sen verran viileä, että oli ihan kiva päästä lähtemään kotiin ja pissahätä olikin jo emännällä aikamoinen. ;) Palkinnoksi saimme sinisen ruusukkeen ja pussin, jossa oli hieno vinkulelu ja nameja. Täytyykin varmaan alkaa enemmän kiertää noita mätsejä... Hih hih! Ovat ainakin Macholle hyviä paikkoja. Muutenkin Macho käyttäytyi tosi mallikkaasti. Ei haukahdustakaan ja muutenkin tutustui koiriin ja ihmisiin todella rohkeasti! Eli siis mallikelpoinen poika!

556470.jpg

Mätsi tsampiooni. =)

556474.jpg

Sitten Arttuun. Eilen menimme samaan paikkaan ELL:lle kuin viime viikollakin. Rahaa paloi n. 84 euron edestä, mutta palvelu oli taas kerran hyvää! Artulla todettiin korvissa hiivatulehdus, johon saimme Canofite-tipat. Korvat antoi katsoa nätisti. Pepusta ja hännästä ajettiin aluksi karvat pois, että näimme tulehduksen tilanteen. Arttu oli yllättävän kiltti, kun antoi hoitajan ajella perskarvojaan. Ottaen huomioon, että ei oo semmonen suriseva vehje siellä ennen ollut ja outo ihminen vielä peräpäässä. Sitten lääkäri vielä puristi anaalirauhaset tyhjiksi. Säälitti Arttu vain niin suuresti, kun ajelun jälkeen ei tiennyt miten päin olisi ollut. Taisi peppu olla tulessa ja rauhasten tyhjennyksestäkin vähän vingahti. Lääkäri totesi, että pepussa on varmaan ollut pieni haava, johon bakteerit ovat päässeet tekemään tuhojaan. Siitä tämä tulehdus siis varmaan johtuu. Lääkkeeksi saimme Kefalex vet-antibiootit pariksi viikoksi ja sivelen peppuun samaisia korvatippoja, koska niissä on kortisoonia. Kuulostaa kyllä aika huvittavalta. Kotiin päästyämme pesin Artun pepun (anaalirauhaseritteistä) ja sitten sivelin tippoja sinne. Heti sen jälkeen koira rauhottui eikä enää yrittänyt niin paljoa putsata sitä. Nyt näyttäisi siltä, että peppu on aika rauhoittunut ja Arttu ei ole enää niin punapersepaviaani... ;) Tässä kuva meitin herran peräpäästä, jos jollekin joskus sattuu vastaavaa:

556475.jpg

Kuvassa ei punaisuus näy ehkä niin vahvasti. Mutta oli tuosta paljon pahempi. Peräaukon alapuolelta voi erottaa karvattoman juovan. Sapai nähä tuleeko siihen enää karvoja takaisin...